top of page
Poza scriitoruluiCristian

4 sfaturi pentru a-ți organiza galeria foto a telefonului


Dacă trăiești în vârf de munte fără pic de tehnologie și încă citești la lumina lumânării s-ar putea să nu te ajute aceste sfaturi. Totuși, dacă ești cât de cât conectat la tehnologie sigur ai un un smartphone care a devenit centrul universului tău. Din acest motiv, trebuie să înveți să-ți organizezi fotografiile făcute cu telefonul!

În mod ironic, vorbitul la telefon se află în partea de jos a listei de lucruri pe care oamenii le fac cu dispozitivele lor. Oamenii le folosesc pentru alte activități banale, cum ar fi luarea de notițe, ținerea evidenței datelor importante și trimiterea de mesaje text, dar este imposibil să trecem cu vederea legătura dintre IMAGINE și DISPOZITIV.

Pentru mulți, telefonul este singura lor cameră foto. Și, chiar dacă nu este singura lor cameră, există șanse mari să fie camera pe care o folosesc cel mai des. Este absolut logic - telefonul este mereu cu tine și este ușor să-l scoți din buzunar și să pozezi rapid tot ce-ți iese în cale.



Dar, cu o astfel de ușurință în ceea ce privește accesul și utilizarea, apare inevitabil o problemă. Ce se întâmplă după ce ți-ai pozat cornetul de înghețată din opt unghiuri diferite? Probabil că postezi cea mai reușită poză pe rețelele sociale și uiți de restul.

Ceea ce te lasă cu mii (zeci de mii?) de fotografii care nu fac altceva decât să-ți aglomereze telefonul. O aglomerație de poze de toate tipurile face găsirea unei anumite fotografii aproape imposibil de găsit.

Așadar, iată 4 pași pentru a-ți menține galeriile foto curate și organizate.

❤️ Marchează favoritele

Rețelele de socializare au condiționat pe toată lumea să aprecieze (like - 👍🏻) și să apese pe butonul în formă de inimioară când vine vorba de fotografiile altora, așa că de ce să nu faci același lucru pentru fotografiile tale?
După ce faci un set de fotografii, fă-ți un obicei de a atinge „inimioara” pentru fotografiile care îți plac cel mai mult. Dar evită „favorizarea excesivă”. Fiecare poză nu poate fi preferata ta. Nu favoriza un „poate” sau „lasă că mâine o să o văd altfel”.
Alege doar fotografiile care funcționează cu adevărat, care probabil vor fi doar una sau două dintr-un anumit set.
 

🗑 Șterge cu generozitate

După ce ți-ai etichetat fotografiile ca fiind cele preferate, este timpul să scapi de cele care pur și simplu nu funcționează. Ce rost are să păstrezi toate fotografiile tale proaste, cele ale prietenei tale în care stă cu ochii închiși, fotografiile accidentale cu genunchiului tău în prim-plan, fotografiile atât de mișcate încât abia poți să-ți dai seama ce se întâmpla în acel moment?
Șterge-le! Pe toate!
 

🎞 Creează albume

Pun pariu că galeriile tale ar fi deja într-o stare mult mai bună doar aplicând cele două sfaturi de mai sus. Dar nu te opri aici!
Pașii de mai sus sunt cu adevărat necesari pentru a te ajuta să cureți puțin lucrurile.
Există mai multe moduri în care poți realiza acest lucru, dar cea mai simplă și mai eficientă metodă este să creezi albume foto bazate pe teme: mâncare, vacanță, familie, evenimente, capturi de ecran etc. Înțelegi ideea. Încadrează toate fotografiile într-o anumită temă și plasează-le într-un album corespunzător. Imaginează-ți cât timp vei economisi!
 

☁️ Urcă-le în „cloud”

Nu lăsa un telefon pierdut/furat sau o defecțiune catastrofală a software-ului să-ți distrugă toată munca grea și toate amintirile din ultimii 10 ani - fă copii de rezervă!
Aplicațiile cloud fac acest lucru incredibil de ușor. Chiar nu trebuie să faci mare lucru - totul este de obicei automatizat, așa că tot ce trebuie să faci este să activezi funcția și să o lași să-și facă treaba.
Dacă dorești să fii cu un pas mai departe, poți face periodic copii de rezervă ale fotografiilor pe un hard disk.


Dacă o fotografie merită făcută, merită și îngrijită.

Păstrează-ți fotografiile bine organizate, astfel încât să le poți găsi cu ușurință pe cele pe care dorești să le revezi (pentru a le partaja, a le posta pe rețelele de socializare sau a face printuri) și păstrează copii de rezervă, astfel încât să-ți protejezi amintirile.
80 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page