top of page
Poza scriitoruluiCristian

8 selfie-uri pe care să nu le postezi niciodată pe rețelele sociale

Nu toate selfie-urile merită să fie postate pe rețelele sociale.
Tendința de a face selfie-uri a crescut în ultimul deceniu. Indiferent de locul în care ne aflăm, se pare că nu putem rezista, trebuie să ne facem câteva selfie-uri.
În timp ce selfie-urile reprezintă o modalitate excelentă de a-ți face amintiri, pe care le poți vizualiza și mai târziu, nu toate merită împărtășite pe rețelele sociale.

1. Selfie cu fundal nepotrivit

În afară de ceea ce faci în selfie, oamenii observă și fundalul — iar o ușoară neglijență în a surprinde ceva jenant în fundal îi va face pe alții să râdă.

Chiar dacă nu ai experimentat niciodată o asemenea experiență, postarea unui astfel de selfie pe rețelele poate avea consecințe nu prea plăcute pentru tine, cel care postează. Prin urmare, înainte de a-ți posta selfie-ul pe rețelele sociale, este esențial să te asiguri că nu există nimic în spate care ar putea lăsa loc de interpretări.

2. Selfie cu bani

De obicei, având o mulțime de bani la îndemână, unii vor neapărat să surprindă momentul. Deși a face un astfel de selfie este perfect acceptabil, a-l posta pe rețelele de socializare nu are sens.

Postând online, le oferi hoților un motiv să pătrundă în casa ta sau demonstrezi cât de slab ești, faptul că ai nevoie de validare din partea celorlalți și vrei ca cei din jurul tău să se simtă inferiori ție.

3. Selfie cu arme ilegale
Deținerea unei arme ilegale este o infracțiune destul de gravă și postarea unui selfie cu aceasta te poate pune în niște ipostaze problematice. Dacă locuiești într-un stat în care este ilegal să ai o anumită armă, evită să postezi un selfie cu aceasta.

Potrivit „Business Insider”, un bărbat de 42 de ani a fost condamnat la peste 15 ani de închisoare pentru că a postat un selfie cu o armă de foc de calibru 45. Așadar, dacă nu vrei să ajungi în spatele gratiilor pentru un selfie, nu posta astfel de poze pe rețelele de socializare.

4. Selfie în cabinele de votare

Un alt loc în care nu ar trebui să ai niciodată cu tine telefonul mobil este cabina de votare. Dacă se întâmplă să te fotografiezi votând, evită să distribui selfie-ul pe rețelele de socializare.

După cum a raportat „The News Minute”, un bărbat a fost arestat pentru că și-a făcut un selfie într-o cabină de votare în timp ce își exprima votul. Așadar, în ciuda îndemnului de a-ți arăta sprijinul pentru un partid pe care îl susții, abține-te de la a face selfie-uri în interiorul cabinei de votare.

5. Selfie în stare de ebrietate

Este perfect normal să surprinzi momente când ești puțin băut sau când altcineva te filmează când ești amețit. Odată ce ești din nou treaz, poți fie să ștergi acele poze, fie să râzi de ele. Totuși, postarea a selfie-urilor cu tine beat pe rețelele de socializare poate fi dăunătoare pentru tine.

Îți poți distruge reputația făcând acest lucru sau, mai grav, te poate împiedica să obții jobul mult visat. Angajatorii s-ar putea să se uite la profilul tău de pe rețelele de socializare.

6. Selfie cu documente confidențiale

Partajarea de documente confidențiale pe rețelele de socializare, cum ar fi certificatele de naștere și cărțile de identitate, îți poate provoca, de asemenea, probleme.

Dacă astfel de informații ajung în mâini greșite, acestea le-ar putea manipula cu ușurință pentru a-ți cauza prejudicii financiare, juridice și sociale.

7. Selfie în timp ce desfășori o activitate ilegală
Angajarea în activități ilegale este o infracțiune, dar distribuirea acesteia pe rețelele de socializare ar fi o greșeală teribilă.

Nu ar trebui să faci niciodată un selfie dacă vânezi într-o zonă ilegală, accelerezi peste limita legală de viteză sau te angajezi în activități similare. Chiar dacă o faci, evită să postezi pe rețelele de socializare.

8. Selfie la locul de muncă sau în locuri neautorizate
Un selfie la serviciu sau în alte locuri în care nu ai voie să-ți scoți telefonul din buzunar, cum ar fi o sală de judecată sau o secție de poliție, te-ar putea concedia sau amenda.

Consultă politicile și regulile companiei pentru locurile pe care le vizitezi chiar înainte de a face fotografia. Chiar dacă faci asta din greșeală, nu posta pe rețelele de socializare cu un check-in asociat - asta va face mai ușor ca autoritățile să te găsească.
„Daily Mail” a raportat că un bărbat a fost amendat cu 400 de lire sterline pentru că și-a făcut un selfie în instanță și l-a postat pe Facebook.

Acum că știi ce selfie-uri să eviți, gândește-te întotdeauna de două ori înainte de a le publica pe rețelele de socializare pentru a nu oferi altora șansa de a-și bate joc de tine sau de a te băga în probleme nedorite.
17 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Комментарии


bottom of page