top of page
Poza scriitoruluiCristian

Cât de periculos era să faci poze în secolul al XIX-lea?

Substanțele chimice utilizate în developarea fotografiilor includeau mercur, nitrat de argint, leșie și multe altele. Aceste substanțe chimice erau extrem de periculoase și mulți fotografi au fost nevoiți să-și ia timp liber de la muncă din cauza bolilor cauzate de expunerea la aceste substanțe.

În timp, expunerea prelungită la aceste substanțe chimice și metale poate duce la chiar la moarte. Fotografia înainte de era digitală era o afacere serioasă, care punea viața în pericol! Așa că fotografii aceia chiar merită o statuie. Datorită lor putem vedea trecutul prin imagini, nu doar citind cuvinte.

Și nu doar substanțele chimice din soluția de developare erau periculoase. Ingredientele din pulberea pentru bliț includeau clorură de potasiu și aluminiu, care erau amestecate pentru a crea efectul de bliț. Nu era ceva neobișnuit ca acestea să fie amestecate incorect și să explodeze mai violent decât se dorea.

Este o compoziție pirotehnică, arde rapid și produce un zgomot puternic indiferent de izolare. Este folosit pe scară largă în pirotehnica teatrală și artificii.



6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page