top of page
Poza scriitoruluiCristian

Cea mai bună cameră pentru fotografia stradală în 2023

Dacă ești în căutarea celei mai bune camere pentru fotografia de stradă, atunci acest articol este pentru tine. Alegerea celei mai bune camere pentru fotografia stradală poate părea o sarcină descurajantă, dar dacă pornești de la premisa că vei avea nevoie de ceva mic, ușor și receptiv, nu greșești prea mult.

Este oarecum adevărat că poți folosi orice cameră pentru fotografia de stradă, în același sens tehnic în care poți juca fotbal în șlapi sau poți călători de la Londra la Edinburgh călare pe un măgar. O cameră bună te va ajuta să realizezi ceea ce-ți dorești.

O cameră modernă bună îți va crește viteza de reacție, versatilitatea și claritatea fotografiilor. O cameră bună pentru fotografia stradală ar trebui să fie confortabil de ținut, ușor de utilizat și să nu fie atât de mare încât să fie un obstacol dacă trebuie să petreci o zi filmând. O cameră mare și grea nu numai că te va descuraja, ci va atrage și atenția potențialilor tăi subiecți, ceea ce nu este ceva ce îți dorești atunci când pozezi pe stradă. Camerele mici te ajută să te integrezi în peisajul urban, ceea ce este un mare plus.

Panasonic Lumix DMC-GX9

  • Senzor: Senzor MOS de 20,3 MP

  • Vizor: EVF cu vizualizare în timp real, 2.760k

  • Ecran: LCD TFT inclinabil de 3 inchi

  • Interval ISO: 100-25.600 (extins)

  • Greutate: 450 g


Lansată la începutul anului 2018, Panasonic Lumix GX9 poate fi considerată veche, dar se menține în top cu o serie de caracteristici speciale. E compactă și ușor de încadrat într-un buzunare de haină sau într-o geantă mică și, în ciuda unei structuri solide și frumoase, rezistă la căderi și zgârieturi, cântărește doar 450 g.
Lumix GX9 produce o calitate excelentă a imaginii, o gamă dinamică bogată, culori frumoase și este capabil să înregistreze o mulțime de detalii fine. Fișierele RAW sunt excelente, iar utilizatorii JPEG se vor bucura.

Unii fotografii specializați pe acest stil de fotografie ar putea considera Leica DG 25mm f/1.4 sau Leica DG 15mm f/1.7 drept alternative care vor scoate la iveală tot ce are mai bun camera.


7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Komentar


bottom of page