top of page
Poza scriitoruluiCristian

Cea mai vizionată fotografie din istorie

Am văzut-o! Ai văzut-o! Am văzut-o cu toții! Surprinsă de fostul fotograf de la National Geographic, Charles O’Rear, în 1996, „Bliss” înfățișează dealuri verzi și un cer albastru semi-înnorat din comitatul Sonoma, California. În 2000, Microsoft a cumpărat drepturile asupra imaginii; compania a folosit-o apoi ca imagine de fundal implicită pentru sistemul de operare Windows XP.

Bliss, intitulat inițial „Bucolic Green Hills”, este imaginea de fundal a sistemului de operare Windows XP al Microsoft. Este o fotografie needitată a unui deal verde și a cerului albastru cu nori dintr-o zonă viticolă americană denumită „Țara Vinurilor ”. Se estimează că miliarde de oameni au văzut poza, făcând-o probabil una dintre cele mai vizionate fotografii din istorie.

Succesul Windows XP și tehnicile de marketing corespunzătoare i-au determinat pe cei mai mulți cercetători să fie de acord că „Bliss” este fotografia cea mai vizionată din toate timpurile. În ciuda aspectului său suprarealist, Bliss nu este editată. O'Rear a capturat fotografia folosind o cameră normală.

Nu-și va menține titlul de „cea mai vizionată fotografie” prea mult timp deoarece tehnologia evoluează pe zi ce trece, iar sistemele de operare se modifică extrem de rapid. Cert este că, preț de mulți ani, această imagine ne-a întâmpinat în fața ecranelor și ne-a înseninat până și cele mai ploioase zile.
6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page