top of page
Poza scriitoruluiCristian

📸 Cei mai renumiți fotografi din lume: Georg Gerster

Te-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Georg Gerster


Georg Gerster a fost un jurnalist elvețian care este considerat a fi părintele fotografiei aeriene. Imaginile sale surprind nu numai frumusețea naturii, ci și impactul pe care oamenii îl au asupra ei. Dezvoltarea tehnologiei, eroziunea și multe alte concepte au fost toate surprinse și documentate prin prisma lui.

 


 



 


 


 


 


 


 


 



 



Știai că…?

Una dintre expozițiile care a avut o mare semnificație în cariera lui Gerster a fost „Persia: Paradise Lost”, o serie de fotografii aeriene ale Iranului.

Când Majestatea Sa Imperială Farah Pahlavi, Împărăteasa Iranului, s-a uitat la munca sa pentru prima dată, s-a luat lumina în clădire. A fost rugată să părăsească camera întunecată, dar ea a spus: „Nu, voi sta aici până termin să mă uit la fotografii”.

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page