top of page
Poza scriitoruluiCristian

Cei mai renumiți fotografi din lume: Richard Avedon

Te-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Richard Avedon

Richard Avedon a fost un fotograf american cunoscut pentru portretele sale alb-negru. Și-a dezvoltat o pasiune pentru fotografie la o vârstă fragedă – avea doar 12 ani când s-a alăturat unui club de fotografie.

Este unul dintre cei mai faimoși fotografi de portret din industrie. Când și-a început cariera și a început să lucreze pentru Harper’s Bazaar, obișnuia să evite studioul – prefera să fotografieze modelele pe stradă, pe plajă sau la circ.

Acest lucru a făcut portretele sale celebre cu adevărat naturale și a conferit lucrării sale un aspect distinct, care a fost foarte apreciat.

 



 


 


 


 


 

Știai că…?


Într-unul dintre interviurile sale, Richard Avedon a spus că eroul său a fost artistul francez Henri Matisse. El a explicat că a fost fascinat de felul în care s-a reinventat complet la bătrânețe și a început să creeze colaje de hârtie tăiată.




5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page