top of page
Poza scriitoruluiDan Baltag

📸 Cei mai renumiți fotografi din lume: Sebastião Salgado

Te-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.


Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.

Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Sebastião Salgado

Sebastião Salgado este, fără nicio urmă de îndoială, unul dintre cei mai mari fotografi în viață. Lucrările lui înfățișează umanitatea într-unele dintre cele mai devastatoare etape ale sale. De fapt, el se numără printre cei mai proeminenți fotografi de fotografie documentară din toate timpurile.

Pentru a-și crea imaginile, a călătorit în toată lumea și a vizitat peste 120 de țări. De fapt, el este unul dintre cei mai faimoși fotografi în viață.

 


 


 


 

Știai că…?
În anii '90, Salgado a fost trimis să finalizeze un proiect fotografic în Rwanda, Africa. Genocidul fără milă, ororile și tragediile la care a fost martor, l-au mișcat profund și i-au schimbat viața. S-a întors acasă și nu a mai fost niciodată aceeași persoană.

În această perioadă întunecată, soția lui, Lelia, a venit cu ideea de a readuce la viață o pădure devastată din Brazilia. Le-a luat aproape două decenii pentru a-și îndeplini visil, dar acum s-a terminat în sfârșit. Au fost plantați aproximativ 2 milioane de copaci, iar regiunea recâștigă populațiile pierdute de animale native. Pădurea respiră din nou.
5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page