top of page
Poza scriitoruluiCristian

Cei mai renumiți fotografi din lume: Steve McCurry

Te-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Steve McCurry

Steve McCurry este un fotograf american care este cunoscut în special pentru munca sa în calitate de fotojurnalist. Cea mai faimoasă fotografie a sa, „Afghan Girl”, este o imagine remarcabilă pe care probabil ați văzut-o cu toții pe coperta National Geographic.

A fotografiat cu curaj mai multe conflicte armate, cum ar fi războiul civil din Liban, războiul civil cambodgian și războiul Iran-Irak.
De-a lungul anilor s-a confruntat cu câteva situații extrem de periculoase care aproape l-au adus în punctul de a-și pierde viața. A supraviețuit într-un accident de avion în Iugoslavia și aproape s-a înecat în India.

Astăzi, Steve McCurry este onorat în întreaga lume și arta sa apare în reviste de renume din întreaga lume.

 


 


 


 


 


 

Știai că…?


În 2004, McCurry a fondat ImagineAsia, o organizație non-profit care lucrează mână în mână cu comunitățile locale. Se străduiește în mod constant să ofere o educație mai bună copiilor și tinerilor adulți din Afganistan.



5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page