top of page
Poza scriitoruluiCristian

Cum arată Paștele în lume prin 7 fotografii

Paștele este o sărbătoare celebrată pe tot globul. Și în timp ce unii oameni îl sărbătoresc într-un mod tradițional, există multe alte moduri în care se marchează această sărbătoare în lume.

A afla mai multe despre modul în care diferite regiuni și comunități sărbătoresc Paștele nu numai că te poate ajuta să înțelegi mai multe despre sărbătoare în sine, dar îți poate oferi câteva idei noi pe care poate ai vrea să le încerci să le încorporezi în propriile sărbători de familie.

 

În Grecia, cei care sărbătoresc Paștele prin intermediul bisericii ortodoxe renunță la amestecul tipic de culori atunci când vine timpul să vopsească ouăle, concentrându-se în schimb pe o singură culoare: roșu. Oamenii pot deveni foarte creativi în privința ouălor roșii, creând diferite nuanțe, modele complexe etc.

 

În unele părți ale Europei, oamenii sărbătoresc Paștele printr-un foc. În comunitățile din nord-vestul Europei, este obișnuit să începi o sărbătoare cu un foc mare de tabără.
De-a lungul anilor, a devenit o modalitate distractivă pentru membrii comunității de a se reuni și de a sărbători primăvara care vine.

 

Sărbătorirea Paștelui este o distracție de weekend pentru cei care locuiesc în Insulele Bermude. Festivitățile încep cu Vinerea Mare a Zmeielor. Poți vedea oamenii înălțându-și zmeiele pe Horseshoe Bay Beach.

 

Înainte de Săptămâna Mare din Antigua din sudul Guatemalei, orașul își acoperă străzile cu covoare colorate. Covoarele lungi sunt realizate din flori, rumeguș colorat, fructe, legume și nisip. Fiecare covor este adesea acoperit de scene cu privire la religie, la tradițiile mayașe și la istoria Guatemalei.

 

A te îmbrăca în vrăjitoare de Paște este o tradiție distractivă la care participă copiii din Finlanda. Copiii poartă haine colorate, au pistrui pictați pe obraji; asta se întâmplă de obicei în Duminica Floriilor în estul Finlandei și în Sâmbăta Mare în vestul Finlandei. Micile „vrăjitoare” merg din uşă în uşă cu crenguţe de salcie decorate cu pene colorate şi hârtie creponată. Apoi recită o binecuvântare în rime menită să alunge spiritele rele în schimbul unui ou de ciocolată.

 

Nu uita să aduci cu tine și o furculiță dacă mergi în orașul Haux, din sudul Franței. În fiecare an, o omletă uriașă este servită în piața principală a orașului, potrivit „Atlas Obscura”. Și când spunem uriașă, chiar la asta ne referim: omleta e făcută din peste 15.000 de ouă și hrănește până la 1.000 de oameni.

Legenda spune că atunci când Napoleon și armata sa călătoreau prin sudul Franței, s-au oprit într-un orășel și au mâncat omletă. Lui Napoleon i-a plăcut atât de mult încât le-a ordonat orășenilor să adune toate ouăle și să facă o omletă uriașă pentru armata sa a doua zi.

 

În dimineața Sâmbetei Mare, pe insula grecească Corfu are loc tradiționala „aruncare a oalei”. Oamenii aruncă pe fereastră oale, tigăi și alte obiecte adesea pline cu apă, care se prăbușesc pe stradă. Unii spun că obiceiul provine de la venețieni, care în ziua de Anul Nou obișnuiau să arunce toate obiectele lor vechi. Alții cred că aruncarea ghivecelor e menită să întâmpine primăvara, simbolizând noile recolte care vor fi adunate în noile ghivece.


10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page