top of page
Poza scriitoruluiCristian

De ce ar trebui să faci cel puțin o fotografie în fiecare zi

Când Steve Jobs a dezvăluit iPhone-ul, el a declanșat o revoluție digitală. Acel iPhone le-a permis oamenilor să facă lucruri care nu erau posibile înainte, dar poate cel mai important lucru a fost acesta: le-a oferit fiecărei persoane posibilitatea de a face fotografii grozave, cu aspect profesional - chiar și persoanelor care nu aveau experiență în domeniu.

Invenția smartphone-ului a permis oamenilor să facă fotografii grozave într-o clipă. Înainte de smartphone, fotografia nu era un lucru de zi cu zi. Era mult mai puțin accesibil – un meșteșug rezervat profesioniștilor. Dar acum, oamenii au capacitatea de a face mai multe fotografii decât oricând și mult mai des.
Implicarea în fotografie te ajută să-ți cultivi creativitatea interioară și să te implici în lumea din jurul tău într-un mod semnificativ. Iată de ce asta este o oportunitate pe care nimeni nu ar trebui să o rateze.

Fă fotografii de dragul amintirilor

Surprinderea momentelor importante încă reprezintă un motiv pentru care fotografiem. Fotografia îi ajută pe oameni să-și facă amintirile palpabile. Mai simplu spus, fotografia le oferă oamenilor posibilitatea de a imortaliza momente în timp. Ne ajută, de asemenea, să rămânem conectați cu cei dragi.

Fă fotografii pentru a-ți îmbunătăți abilitățile fotografice

Desigur, pe lângă faptul că ne oferă bucurie și fericire atât nouă, cât și oamenilor pe care îi iubim, fotografia este un meșteșug, o artă, iar exersarea în fiecare zi nu te va ajuta decât să-ți îmbunătățești abilitățile de fotograf.

Oricine poate deveni un fotograf cu puțină practică. De fapt, practica bate talentul de fiecare dată. Rezultă, așadar, că atunci când faci fotografii în fiecare zi, îți îmbunătățești într-un mod semnificativ abilitățile. Dacă faci ceva în mod regulat, lucrezi și analizezi rezultatele, te vei îmbunătăți.

Nu crezi? Începe să faci fotografii timp de un an întreg. S-ar putea să nu-ți dai seama, dar când te uiți în urmă, vei observa cum s-au dezvoltat abilitățile tale. Fotografiatul este o experiență plină de satisfacții - o experiență prin care putem trece cu toții.

Fă fotografii pentru a-ți îmbrățișa creativitatea interioară

Puterea fotografiei ca artă este că servește la îmbunătățirea modului în care vedem lumea. Încearcă să faci o fotografie a aceluiași obiect în fiecare zi. Ceea ce vei observa este că, petrecând timp studiind acel obiect/persoană/clădire/copac etc. vei găsi noi înfățișări, stiluri și unghiuri care îl accentuează în moduri diferite și mai interesante.

Acest tip de practică îți pune creierul în mișcare și-ți stimulează creativitatea. Vei ajunge să vezi lumea diferit. De asemenea, îți vei schimba percepția despre ceea ce est important și merită.
Un alt lucru pe care îl vei învăța este că în arta fotografiei este că nu este vorba despre ceea ce captezi într-o imagine, ci mai mult despre ce fel de emoție dezvăluie și evocă imaginile tale.

O modalitate de a începe să te implici în fiecare zi este să încerci „Provocarea 365”
Așa că, pentru a începe să te implici cu adevărat în arta fotografiei, fă-ți o fotografie în fiecare zi timp de un an și observă cum te schimbi. Selfie-urile sunt suficiente. Important este să înveți să fii atent la felul în care anumite elemente deformează, distorsionează sau îmbunătățesc o fotografie. Vei deveni mai perceptiv. Poți face acest lucru și cu obiecte. Să faci o fotografie a curții tale în fiecare zi poate fi o experiență extraordinară.
12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page