top of page
Poza scriitoruluiCristian

LIGHTROOM versus PHOTOSHOP: cine e câștigătorul?

Vrei să ai cele mai frumoase fotografii editate? Te întrebi ce ar trebui să alegi dintre Lightroom și Photoshop?
Ei bine, alegerea dintre Lightroom și Photoshop este o problemă comună pentru începători. Ambele aplicații sunt extrem de populare. Și fiecare își merită locul cuvenit în post-producția și procesarea fotografiei. Dacă te întrebi cine a câștigat primul loc în competiția „Lightroom vs Photoshop”, acesta este articolul potrivit pentru tine!

Lightroom și Photoshop sunt ambele aplicații utilizate pe scară o largă de fotografii profesioniști. Fiecare dintre aceste instrumente de editare foto are punctele sale forte și punctele sale slabe. Dacă vrei să înțelegi mai bine care sunt punctele forte ale fiecărui instrument, citește mai departe pentru a explora cele mai importante diferențe:

LIGHTROOM - editare foto creată pentru toată lumea


📸 Editare ușoară
Oriunde te afli, Lightroom îți permite să efectuezi modificări de bază pentru luminozitate, contrast și multe altele — astfel încât să ai fotografii perfecte pe care să le împărtășești cu prietenii și familia.

📸 De la presetări la perfecțiune
Pentru un aspect uniform, lasă Lightroom să-și facă treaba cu ajutorul presetărilor. Aplică filtre cu un singur click, cu presetări premium pentru fiecare stil și adaugă presetări în zone specifice ale fotografiei pentru modificări mai precise.

📸 Editează de oriunde
Reia de unde ai rămas cu Lightroom pe mobil, pe desktop sau pe web — proiectele se vor sincroniza automat, astfel încât să poți vizualiza în permanență cele mai recente modificări.

📸 Dezvoltă-ți abilitățile
Experimentează tutoriale informative pas cu pas chiar în Lightroom și găsește și mai multă inspirație din partea comunității în Lightroom Discover.
📸 Aprofundează până și cel mai mic detaliu
Rafinează-ți fotografiile cu un control și o precizie maxime atunci când editezi cu Lightroom pentru desktop.

📸 Eliminarea instantanee a obiectelor nedorite
Noua funcție „Content-Aware Remove” îți permite să ștergi orice în câteva secunde. Selectează un obiect sau o imperfecțiune, iar Lightroom o va estompa automat.

📸 Editarea în paralel
Acum poți edita o fotografie în timp ce revizuiești o alta pentru a potrivi modificările sau pentru a le compara pe cele două.

📸 Modalități mai precise de editare a persoanelor
Funcția „Select People” detectează instantaneu persoanele din imagine, astfel încât să poți efectua rapid modificări ale trăsăturilor faciale, ale hainelor și multe altele.

📸 Editare video
Taie și editează videoclipuri cu ajutorul glisoarelor și presetărilor preferate — și oferă lucrărilor un aspect și o senzație de uniformitate.

PHOTOSHOP - imagini uimitoare, grafică bogată și elemente de artă incredibile


📸 Îmbunătățiri ale selecției
Selecțiile sunt mai rapide și mai inteligente ca oricând, cu modalități mai simple de a defini și a rafina părul oamenilor și al animalelor de companie. În plus, poți selecta automat o porțiune din imagine pur și simplu trecând peste aceasta și făcând click.

📸 Editare uimitoare a imaginilor în câteva secunde cu ajutorul filtrelor neurale
Cu cele mai recente filtre neurale generate de inteligența artificială, poți readuce la viață fotografii vechi sau deteriorate, poți colora o scenă, combina mai multe peisaje, transfera culori sau schimba vârsta, expresia sau postura cuiva — totul cu doar câteva click-uri.

📸 Documente și colaborare în cloud
Salvează-ți proiectul ca document cloud și accesează-l de pe desktop, laptop sau iPad. Partajează-l, invită alte persoane să îl editeze și primește feedback instantaneu din partea echipei.

📸 Plug-in-uri care te ajută să te concentrezi
Rămâi în fluxul creativ cu noile plug-în-uri disponibile în Photoshop și aplicația Creative Cloud pentru desktop, pe care o poți instala rapid și utiliza imediat.

📸 Creează
Inspiră-i pe cei din jur și distrează-te experimentând. Combină și amestecă fotografii, grafică, efecte și culori pentru a crea ceva complet nou. Desenează, pictează, mâzgălește și utilizează pensulele digitale care funcționează și se simt ca cele reale. Vopsește cu spray un perete, privește culorile cum înfloresc și mâzgălește folosind uleiurile.

Concluzie

Adobe Lightroom și Photoshop sunt instrumente incredibile pentru fotografi. Le poți folosi individual sau împreună pentru a-ți accelera fluxul de lucru și eficiența. Pe scurt, Lightroom este calea de urmat dacă faci doar editare ușoară.
Dacă ești nou în domeniul fotografiei, este suficient să utilizezi Lightroom de la sine. Odată ce dobândești experiență și stăpânești elementele fundamentale ale Lightroom, poți alege să încorporezi funcțiile avansate de editare ale Photoshop în fluxul tău de lucru.

Aceasta a fost o prezentare generală în ceea ce privește utilizarea celor două aplicații. Când începi să le folosești pe ambele simultan, poți fi sigur că ești un fotograf ninja avansat!

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page