top of page
Poza scriitoruluiCristian

Primul selfie din lume

Selfie-rule reprezintă un lucru obișnuit astăzi. Avem chiar și stick-uri pentru selfie și camere frontale pentru încadrare ușoară! Dar știai că selfie-ul datează din 1839?
Robert Cornelius, un producător de lămpi cu cunoștințe aprofundate de chimie și metalurgie, și-a asumat sarcina de a perfecționa un proces fotografic timpuriu, dagherotipul, alături de chimistul Paul Beck Goddard.

Daghereotipia a fost prima tehnică fotografică reușită. Ea a fost dezvoltată de Louis Daguerre împreună cu Joseph Nicéphore Niépce. Niépce produsese prima imagine fotografică în cameră obscură folosind asfalt pe plăcuțe de cupru tratate cu ulei de levănțică, procedeu ce impunea expuneri îndelungate.

În 1839, Cornelius a decis să întoarcă aparatul de fotografiat spre el însuși. În timp ce dagherotipul a creat imagini surprinzător de clare, timpii de expunere au fost foarte lungi, cel puțin inițial, așa că R. Cornelius a fost forțat să stea perfect nemișcat timp de aproximativ 10 - 15 minute. Dagherotipul rezultat a descris o redare decentrată a lui Cornelius, cel mai vechi autoportret (selfie) fotografic, creat în mod intenționat.
10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page