top of page
Poza scriitoruluiCristian

Puterea fotografiilor asupra creierului

Parteneriatul Dupli cu Alzheimer’s Research UK își propune să valorifice puterea imaginilor pentru a crea și a stimula amintirile și sănătatea creierului. Dupli, un furnizor din Marea Britanie de echipamente fotografice, și-a anunțat cel mai recent parteneriat de caritate cu Alzheimer’s Research UK.

Studii recente vorbesc despre beneficiile cognitive ale terapiei prin fotografie. Parteneriatul promovează campania „Think Brain Health” pentru a promova rolul pe care imaginile fotografice îl joacă în crearea și stimularea amintirilor.

Fotografiile permit pacienților să-și amintească despre momentele plăcute din viața lor. Fotografiile din prezent ajută pacienții să se raporteze la situația lor actuală. Un studiu realizat de Ellen Mahoney de la Boston College a constatat că, într-un caz, fotografiile au distras atenția de la efectele bolii Alzheimer.

Fotografiile oferă informații suplimentare care permit pacienților cu Alzheimer să se simtă confortabil cu mediul lor. Într-un studiu, un pacient cu Alzheimer din Marea Britanie a folosit fotografii pentru a-și aminti numele colegilor din clubul social. Albumul de însemnări este, în esență, o memorie portabilă.
8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page