top of page
Poza scriitoruluiCristian

Top 5 cele mai bune imagini de pe coperta National Geographic

În decursul istoriei sale, revista a publicat peste 1400 de coperte. Primul număr, publicat în 1888, prezenta o copertă maro, mohorâtă și cu doar câteva caractere negre.

Fotografia color pe copertă a apărut pentru prima dată în 1959 - o imagine a unui steag american. De atunci, cititorii au fost tratați cu coperte pline de imagini captivante, emoționante, care vorbeau de la sine, pentru că fotografii revistei au fost motivați să facă acest lucru.

Fiecare copertă are o poveste. Poate fi o poveste despre inițiativa creativă sau despre muncă în circumstanțe periculoase sau despre noroc. Iată cinci coperte emblematice:

1. Câinele inteligent


Pe coperta revistei au apărut șase câini, dar niciunul nu a vândut atât de multe copii ca Betsy.

2. Izvorul Termal din Yellowstone


Pentru a surprinde acest izvor din Parcul Național Yellowstone pentru coperta din august 2009, fotograful George Steinmetz a stat pe marginea unui elicopter.

3. Fata afgană


Atras de ochii ei care spun atâtea povești, fotograful Steve McCurry a realizat rapid două fotografii cu o fetiță de 12 ani într-o tabără de refugiați de lângă Peshawar, Pakistan.

4. Cei mai înalți copaci


A fost nevoie de trei săptămâni, 84 de imagini și un sistem de frânghie și scripete pentru a realiza coperta din octombrie 2009, „The Tallest Trees”.

5. Portretul al artistului


Gorila Koko este atât subiectul, cât și fotograful copertei din octombrie 1978, „Conversații cu o gorilă”.
5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page