top of page
Poza scriitoruluiCristian

Top 5 cele mai bune sfaturi pentru fotografia de călătorie

Fotografia de călătorie este mai populară acum ca oricând, dar asta nu înseamnă că este mai ușor să creezi imagini de călătorie convingătoare și extraodinare.
În ciuda faptului că fotografia de călătorie reprezintă un gen extrem de popular, este nevoie de mult timp, planificare și efort. De fapt, pentru a obține cu adevărat fotografii de călătorie convingătoare, care să iasă în evidență, trebuie să muncești de două ori mai mult.

Deci, cum poți obține imagini frumoase, mai ales în locuri în care mulți alții au încercat să facă același lucru? Iată 5 secrete pentru a obține fotografii grozave de călătorie.

Caută un prim-plan interesant, unic

Pe măsură ce tot mai mulți oameni călătoresc și documentează acele călătorii, poate fi o adevărată provocare să găsești locuri cu adevărat unice. În ziua de azi, este greu să găsești un loc pe Pământ în care un fotograf să nu fi pus niciodată piciorul. În asta constă provocarea: să fotografiezi un loc care a fost fotografiat de o mie de ori și să faci să arate excepțional.

O parte importantă a fotografiei de călătorie este că vezi lumea și înveți să o prezinți în moduri noi. Unul dintre secretele fotografiei de peisaj și de călătorie este să cauți un prim plan interesant, unic – florile din Toscana, pietrele de pe o plajă, bucățile de gheață din Lofoten, copacii cu forme ciudate din Patagonia, priveliștile Transfăgărășeanului etc. Capturează un loc binecunoscut într-un mod nou.

Pentru a face acest lucru, trebuie să explorezi și să experimentezi. Există întotdeauna o nouă perspectivă care nu a mai fost luată în calcul până acum, indiferent dacă fotografiezi peisaje epice sau minuni arhitecturale. În plus, încercarea de noi moduri de a vedea lumea este o șansă grozavă de a vedea cât de diversă și uimitoare este planeta noastre și de a întâlni oameni noi. Și nu uita, creativitatea poate face diferența între o fotografie mediocră și una excelentă.

Rămâi departe de căile turistice pentru explorări autentice

Evită zonele turistice și mergi pe alte rute pentru experiențe și locuri mai autentice. De cele mai multe ori, locurile turistice sunt aglomerate, zgomotoase și supraevaluate.

Un aspect important al fotografiei de călătorie nu este doar să cauți noi modalități de a surprinde locuri celebre, ci să le experimentezi și pe cele nu atât de faimoase. Deși locurile care nu au fost niciodată explorate sunt puține și îndepărtate, există încă multe care se situează în afara drumurilor bătute de miile de vizitatori. Așa că, în loc să vezi așa cum văd turiștii, mergi în jurul orașului, găsește locuri noi și lasă-te ghidat către experiențe personale și unice.

Când vine vorba de fotografia de călătorie, asumarea unui risc poate veni cu recompense mari. A întreba un localnic, a face cercetări sau pur și simplu a merge în direcția opusă grupurilor îți poate oferi perspective noi, unice de fotografiat.

Nu întârzia

În ceea ce privește sfaturile de fotografie de călătorie, acesta ar putea fi greu de urmat: să sari din pat, mai ales când nu ești obișnuit să te trezești devreme, poate fi o problemă. La fel și sosirea la locul respectiv cu aproximativ o oră înainte, mai ales când ești presat de timp. Aceste lucruri pot veni cu o răsplată uriașă care să compenseze cu siguranță disconfortul tău de la momentul respectiv.

Dacă ajungi devreme la locul găsit de tine, ai suficient timp să cercetezi, să cunoști mai bine locul și să găsești cea mai bună poziție înainte ca momentul magic să se întâmple; un apus/răsărit de exemplu. Trebuie să-ți acorzi ceva timp pentru a găsi cele mai bune puncte de vedere și de a experimenta cele mai bune perspective, precum și pentru a te instala înainte de ora de aur sau înainte de a se întuneca. Acest lucru poate face diferența.

Planifică-ți călătoriile cu atenție, explorează destinații unice, necunoscute și fă-le cunoscute lumii

Desigur, dacă ai șansa și timpul să descoperi colțuri mai puțin explorate ale lumii, atunci va trebui să petreci mai mult timp pentru a te asigura că obții cele mai bune fotografii.

Vizitarea și fotografiarea locurilor care sunt în afara drumurilor bătute de miile de turiști sau care nu sunt tocmai destinații turistice îți oferă o mulțime de oportunități pentru a te întoarce din călătorie cu imagini care ies în evidență. Este recomandat să petreci o perioadă bună de timp cercetând înainte de o călătorie, mai ales dacă locurile în care vrei să mergi sunt îndepărtate sau dificil de ajuns la ele.

Chiar dacă nu călătorești prin Arctica, totuși, a-ți lua timp pentru a lua în considerare momentele zilei, vremea, locurile, chiar și ora, poate avea un impact semnificativ asupra imaginilor tale. Fă din asta un obicei, indiferent unde te duci!

Nu te pregăti prea mult

Uneori prea multă planificare strică. Cum rămâne cu spontaneitatea? Deși trebuie să planifici câteva lucruri, o mare parte din experiența fotografiei de călătorie ar trebui să vină neașteptat. Prea multă pregătire poate însemna să ratezi magia descoperirii, să te poticnești pe o stradă etc. Pentru a te conecta cu starea de spirit, cu peisajele și subiectele tale, chiar trebuie să fii prezent 100%. De aceea, ar trebui să-ți limitezi planificarea doar la elementele esențiale și să permiteți ca itinerarul să fie flexibil. Abilitatea de a fi flexibil este esențială. Încearcă să descoperi ce este unic într-o anumită zonă și, odată ce ai descoperit asta, concentrează-te pe a surprinde acel element unic al locului.

Totuși, cea mai bună parte a faptului de a fi flexibil este că te deschizi către experiențe unice și locuri inedite de care probabil nu te-ai fi „împiedicat” altfel.
7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page